با فشردن کلیک روبرو میتوانید ضمن کسب اطلاع دقیق در مورد مشکل هاردتان و روش های برطرف کردن آن مشکلات ، از هزینه های تعمیرات هارد ، ریکاوری اطلاعات هارد و جراحی هارد به طور دقیق اطلاع کسب کنید

چه نوع هارد دیسکی را خریداری کنیم ؟
چه هارد دیسکی را خریداری کنیم

باتوجه به پیشرفت تکنولوژی در سراسر دنیا ، قطعات سخت افزاری روزبه روز در دست تغییرات گسترده ای قرار می گیرند که با در نظرگرفتن چنین شرایطی انتخاب مناسب ترین و باکیفیت ترین هارد دیسک در صورت عدم علم و آگاهی و اطلاعات کافی در این زمینه ، تصمیمی دشوار و نوعی ریسک محسوب می شود که تیم تخصصی مجموعه آلفا با در نظر گرفتن تمامی مشکلات و معذل های این مسیر ، با در اختیار قرار دادن دانش و تجارب خود ، سعی در راهنمایی و انتخاب هر چه بهتر شما عزیزان دارد .

در مقاله ی چه نوع هارد دیسکی را خریداری کنیم قصد داریم تا شما را با انواع هارد دیسک و ساختمان درونی آن آشنا کنیم تا شما با آشنایی که درباره ی انواع هارد دیسک پیدا میکنید ، در مورد هارد دیسکی که میخواهید خریداری کنید بهتر تصمیم گیری کنید . به همین منظور قبل از پرداختن به هر موضوع  دیگری در این عرصه ، ابتدا شما را با مفهوم هارد دیسک آشنا می کنیم .

– هارد دیسک چیست ؟

امروزه در دنیای تکنولوژی ، ابزارهای متعدد ذخیره سازی اطلاعات در اندازه ها و حجم های متفاوت ( درحد ترابایت ) با قابلیت جابه جایی در بازار درحال عرضه می باشند که هرفرد ممکن است برای رسیدگی به بسیاری از امور روزانه ی خود ، به چنین ابزار ذخیره سازی نیاز پیدا کند . ازاین رو مجموعه تخصصی آلفا با اطلاعاتی  جامع و در عین حال مختصر و مفید ، شما کاربران گرامی را با مفهوم دقیق و کامل هارد دیسک آشنا می کند .هارد دیسک ، یک فضای ذخیره سازی دائمی است که شامل دو نوع اصلی هارد دیسک های اینترنال ( داخلی ) و هارد دیسک های اکسترنال ( خارجی ) می باشد . همچنین ازنظر فضا (معماری) داخلی به سه نوع هاردهای HHD  و SSD و SSHD تقسیم می شوند که برای درک هرچه بهتر مطالب ارائه شده ، توضیحاتی کوتاه و جامع  در اختیار شما عزیزان قرارمی دهیم .

بیشتر بدانید : تعمیرات انواع هارد دیسک

 تاریخچه ی هارد HHD

تولیدکنندگان این محصول سخت افزاری ، ابتدا هاردهایی در اندازه های بسیار بزرگ ( صفحات 14 اینچی ) و عدم کاربرد در مصارف خانگی و صنعتی را ارائه می دادند تا اینکه در سال 1980 کمپانی Seagate نخستین هاردها را با اندازه ی 5.25 اینچی با فضای 5 مگابایتی وارد بازار کرد و با ایجاد امکان استفاده از این نوع هاردها در مصارف خانگی ، تحولی عظیم و چشمگیر در این عرصه پدید آورد .

– هارد HHD

مفهوم جامع واژه HHD شامل  Hard Disk Drive به معنای دیسک درایو سخت می باشد و به علت داشتن قطعه ای متحرک جهت خواندن و نوشتن اطلاعات تحت عنوان هارد های مکانیکی در دنیای سخت افزار شناخته شده اند . این نوع هارد دیسک سنتی ، جزء ذخیره سازهای اولیه و غیرفرار می باشد زیرا اطلاعات ذخیره شده بر روی آن در صورت خاموشی سیستم از بین نمی رود و درصورت استفاده شما از آن ها با چرخش یک بازوی مکانیکی بر روی دیسک و دریافت اطلاعات از پلتر ، اطلاعات شما نمایش داده می شود .

بیشتر بدانید : همه چیز درباره هارد دیسک های HDD

– هاردهای  HHD اینترنال

این نوع هاردها مختص کامپیوتر و لپ تاپ بوده و امکان استفاده ی دیگری از آن وجود ندارد . اجزای تشکیل دهنده این نوع هاردها شامل یک دیسک سخت و یک هد می باشد که نوشتن و خواندن اطلاعات را به عهده دارد و دارای حافظه دائمی می باشد .

– بخش مکانیکی

1- دیسک گردان :

به عنوان مهم ترین بخش هارد شناخته شده و حافظه ی ذخیره ساز اطلاعات محسوب می شود .

2- بازوی حرکتی :

حرکت ، جهت خواندن اطلاعات توسط هد روی دیسک گردان .

3- موتورهد :

به واسطه ی اتصال دیسک های گردان به این موتور، مورد استفاده قرارمی گیرد .

 4- فیلترهوا :

به منظور تمیزکردن هوای داخلی هارد به کار می رود و سلامت هارد را در برابر فشار هوای داخلی و خارجی تضمین می کند .

5- هد :

جهت خواندن و نوشتن اطلاعات از روی دیسک گردان کاربرد دارد .

6- کنترل کننده :

جهت دسترسی کامل به پلتر ، کنترل بازوی حرکتی را به عهده دارد . درگذشته موتورهای استپی در این زمینه مورد استفاده قرارمی گرفتند اما امروزه سیم پیچ و یا آهنربا را بکارگرفته اند .

بیشتر بدانید : اجزای داخلی هارد دیسک

– بخش برد منطقی

 1- کنترل کننده بخش مکانیکی ، ورود و خروج و…

 2- محل اتصال کابل دیتا .

3- محل اتصال کابل برق .

– هاردهای HHD اکسترنال

 بخش داخلی این نوع هاردهای اکسترنال کاملا مشابه هاردهای اینترنال می باشد با این تفاوت که هاردهای اینترنال دارای دو نوع کابل جهت انتقال داده و کابل برق می باشد و تنها درکامپیوترمورد استفاده قرار می گیرند مگردر شرایطی که بتوان SATA  را به USB تبدیل کرد اما هاردهای اکسترنال قابلیت اتصال به هرچیزی که دارای ورودی USB باشد را دارند . همچنین این نوع هاردها در مقابل ضربه وآب بسیار مقاوم هستند .

تاریخچه ی هارد SSD

 تاریخچه ی هارد SSD

سال 1950 ، سال شروع فعالیت های هاردهای  SSD در دنیای تکنولوژی می باشد . کاربرد دوتکنولوژی مشابه حافظه ی هسته ی مغناطیسی  (Core Memory Magnetic)و ذخیره سازی فقط خواندنی صفحه ی خازنی (CCROS) در یک بازه ی زمانی در کامپیوترهای لامپی بوده که با روی کارآمدن حافظه های استوانه ای ، تولید آن ها متوقف شد .

هاردهای SSD تحت عنوان حافظه ی ابرکامپیوتر در دهه ی 1970 و 1980 به علت قیمت بسیاربالای خود ، کاربرد و استفاده ی بسیاری کمی را به خود اختصاص داده بود تا اینکه در نهایت ، در اواخردهه ی 1980 کمپانی Storage Tek نخستین هاردهای SSD  مدرن را تولید و به بازار عرضه کرد .

تولید هاردهای مبتنی بر حافظه ی فلش در سال 1995 با قابلیت مقاومت بالا در برابر ضربه ، لرزش و تغییردما در صنایع نظامی و فضایی مورد استقبال و استفاده زیادی قرار گرفتند .

همچنین رونمایی از نخستین و مدرن ترین نوع هاردهای SSD در سال 2009 توسط Micron Technology با قابلیت اتصال از طریق SATA/6GB صورت گرفت .

بیشتر بدانید : تاریخچه هارد دیسک

– هارد SSD

مفهوم جامع واژه ی SSD به معنای دیسک حالت جامد می باشد و علت این نوع نام گذاری ، عدم وجود هرگونه قطعه ی متحرک در این نوع هارد با فناوری مشابه فناوری فلش مموری می باشد . این دسته از هاردها فاقد اجزای مکانیکی هستند و به نوعی امتیاز محسوب می شود و منجربه جذب کاربران برای استفاده از این نوع هاردها می گردد .

– مزایای کاربرد هارد SSD  :

1- سرعت بالای این نوع هارد به هنگام خواندن و نوشتن اطلاعات .

2- کاهش مصرف برق و به تبعیت از آن کاهش مصرف باتری لپ تاپ .

3- به علت نوع فناوری بکار رفته و عدم تحرک ، از مقاومت بالایی برخوردار هستند .

4- عدم ایجاد سروصدا و همچنین گرما .

– ساختارSSD

1- کنترلر :

برقراری ارتباط بین حافظه ی داخلی SSD و کامپیوتر میزبان ، رمزگذاری اطلاعات ، کشف و تصحیح خطای (Eror) ، سرعت بالای آن  نسبت به سایر کنترلرهای موجود از مزایا و عملکرد ویژه ی این نوع هارد می باشد .

2- حافظه :

دارای سرعتی بسیار بالا ، کاربرد در سرورها و نیازمند به آداپتور یا باتری برای نگه داری اطلاعات هستند .

3- Cache یا بافر :

یک حافظه ی کوچک تر DRAM تحت عنوان Cache که مانند هارد دیسک های معمولی از آن استفاده می کند .

بیشتر بدانید : همه چیز درباره هارد دیسک SSD

تاریخچه ی هارد دیسک هیبریدی SSHD

هارد دیسک های SSHD ، حاصل ادغام دو فناوری بی نظیر در دنیای تکنولوژی است که امکان داشتن یک فضای ذخیره سازی با سرعتی معادل سرعت SSD و ظرفیت بالای هارد دیسک های سنتی HHD را در اختیار کاربران عزیز قرار می دهد . بکارگیری یک حافظه پرسرعت کوچک ( NAND Flash ) در کنار صفحات ذخیره سازی سنتی در  هارد دیسک های هیبریدی SSHD ، از دلایل برخورداری این نوع هارد دیسک از هر دو نوع فناوری می باشد .

– چگونگی عملکرد هارد دیسک SSHD

همانطور که می دانید ساختار منحصربه فرد هارد دیسک SSHD ، نتیجه ی در آمیختن دو نوع فناوری مؤثراست . این نوع هارد دیسک دارای سرعتی برابر هارد دیسک های سنتی با سرعت چرخش 7200 دور در دقیقه است ، همچنین ظرفیت این نوع هاردها بسیار بالاتر از هاردهای SSD می باشد .

بیشتر بدانید : همه چیز درباره هارد دیسک های SSHD

مشکلات هارد دیسک

– عملکرد :

تعریف عملکرد هرنوع هارد دیسکی به سرعت انتقال داخلی و همچنین سرعت انتقال اطلاعات به دیگر دستگاه ها بستگی دارد . تعیین سرعت داخلی درایو هاردها طبق استاندارد سریال SATA  صورت می گیرد . SATA دارای سه نسل بوده که آخرین و به روزترین ورژن آن ، SATA 3 با سرعت داخلی 770 MG می باشد . برای درک بهتراین موضوع ، انتقال داخلی اطلاعات یک CD  را دریک ثانیه در نظر بگیرید . سرعت بالای نسل سوم هارد SATA ، از نکاتی است که منجربه قرارگیری آن دراولویت استفاده از این نوع هارد می شود .

– ظرفیت :

انتخاب هارد دیسک مناسب و باکیفیت از نظر ظرفیت و حجم ، بستگی به میزان نیاز شما عزیزان دارد اما بدانید که  هرچقدر ظرفیت هارد انتخابی شما ، بالاتر باشد ، هزینه ی کمتری بابت یک گیگابایت حجم پرداخت می کنید . توجه داشته باشید که اندازه گیری حجم و ظرفیت هارد با مقیاس گیگابایت صورت می گیرد . همچنین ظرفیت لپ تاپ و هارد دیسک های SSD تولید شده ، تنها تا حجم 2000 گیگابایت (2 ترابایت ) ساخته شده است . بهتر است به ادامه ی مقاله ی چه نوع هارد دیسکی را خریداری کنیم توجه فرمایید .

– امنیت :

ضمانت حفظ اطلاعات شخصی شما ، بستگی به نوع هارد دیسک انتخابی شما عزیزان دارد . به دلیل ثبات هاردهای داخلی ، مقاومت آنان در برابر هرگونه ضربه ، لرزش ، ارتعاش ، گرما و رطوبت به میزان اهمیت آنان درهارد دیسک های اکسترنال و SSD نمی باشد ، زیرا جابجایی چندانی ندارند .

طبق تجارب و اطلاعات تیم تخصصی مجموعه آلفا ، پیشنهاد ما به شما کاربران گرامی استفاده از هارد دیسک های SSD  ( هاردهای ضد شوک ) می باشد چرا که به هنگام حمل و جابجایی لپ تاپ ، در مقابل شوک و ضربات وارد شده نسبت  به سایر هاردها مقاوم هستند .

تفاوت هارد HHD  و SSD

طبق توضیحات ارائه شده در مطالب فوق ، هاردهای HHD همان هاردهای معمولی با سیستم مکانیکی بوده که به واسطه ی تغییراتی در پورت های اتصالی ، با افزایش سرعت همراه شدند . سرعت انتقال اطلاعات در هاردهای SSD بیشتراز 250 مگابایت  بوده اما در هاردهای HHD  حداکثر 120 مگابایت می باشد اما درصد خرابی این نوع هاردها بستگی به نحوه ی مراقبت شما از آنان دارد . لازم به ذکر است تا بدانید که از دیگر مزیت های هاردهای SSD ، بی صدا بودن ، مقاومت بالا ، قیمت مناسب و ظرفیت بالای آن می باشد .

بیشتر بدانید : مقایسه هارد SSD و HDD

با در نظر گرفتن راندمان بالای موفقیت مجموعه آلفا و تیم تخصصی اش در این زمینه و همچنین مهارت ، تجربه و دانش کافی اش در این عرصه که حاصل آموزش در برترین مراکز آموزشی می باشد ، آلفا با نهایت تلاش ، سعی در قراردادن اطلاعاتی جامع و مفید در اختیار شما عزیزان دارد تا بتوانید به راحتی هارد دیسک مورد نظر خود را خریداری کنید . امیدواریم که به خوبی با انواع هارد دیسک ها آشنایی پیدا کرده باشید . هدف کانون آلفا ، تنها جلب رضایت شما می باشد .

امیدواریم از مقاله چه هارد دیسکی را خریداری کنیم نهایت استفاده را برده باشید .

بیشتر بدانید

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها