
درایو حالت جامد SSD چیست
واژه ی SSD مخفف عبارت Solid State Drive ، تحت عنوان درایو حالت جامد شناخته شده است که ابتدایی ترین SSD در شرکتی به نام IMB طی سال های 1970 – 1980 در سوپر کامپیوترهای آن مورد استفاده قرار گرفت . به بیانی دیگر یکی دیگر از انواع حافظه های ذخیره سازی و خواندنی و نوشتنی دائمی اطلاعات ، درایو حالت جامد SSD است طراحی آن بر پایه تراشههای فلش (Flash) می باشد . در این دسته از حافظه ها برخلاف دیسک سخت ، از قطعه ی متحرکی برخوردار نیستند . همچنین درایو های حالت جامد ، داده های خود را درون چیپ نیمه هادی که داخل تراشه های موجود ذخیره می کنند . یکی دیگر از نکات مهمی که قابل توجه است ، میزان سرعت دسترسی مستقیم به داده های ذخیره شده و انتقال آن ها می باشد که در این دسته از حافظه ها به طور میانگین سرعت دسترسی برابر با ۰.۱ میلی ثانیه (برابر ۰.۰۰۱ ثانیه) و سرعت انتقال داده ها معمولاً بین ۷۰ تا ۶۰۰ مگابایت بر ثانیه است . حافظههای SSD با استفاده از تکنولوژی استاندارد (SLC) مخفف Single-level cell به معنای “سلول تک مرحلهای” که به هر سلول ( فضای ذخیره سازی در SSD ) اجازه میدهد تا فقط دو مقدار (پر یا خالی – یک بیت) در خود ذخیره کند . اما به یاد داشته باشید که در برخی دیگر از انواع حافظههای SSD که از تکنولوژی MLC (مخفف (Multi-level cell به معنای ” سلول چند مرحلهای ” استفاده کرده اند ، سلولها قادر به ذخیره ی چهار نوع حالت مختلف هستند که در این صورت ، این گروه از حافظه می تواند بیش از دو برابر حافظههای SLC، داده را در خود ذخیره کند . از وظایف این درایو ، می توان عنوان کرد که همانند سایر حافظه های دائمی و جانبی ، درایوهای حالت جامد (SSD) نیز یک وظیفه دارند و آن حفظ دائمی اطلاعات و دادههاست . Solid State Drive یا SSD تحت عنوان های متفاوتی عرضه و مورد استفاده قرار گرفته است که عبارت اند از :
درایو حالت جامد ( Solid State Drive )
حافظه دائمی ( Non-volatile memory )
درایو الکتریکی( Electronic Drive )
SSD ( اس اس دی )
Flash-based Disk (دیسک بر پایه طراحی فلش)
بيشتر بدانيد : ریکاوری هارد SSD

مزایای درایو حالت جامد ( SSD )
برخلاف RAM در حافظه های SSD که هیچ گونه منبع تغذیه ای بدان وصل نیست ، داده ها حفظ می شوند و به دلیل عدم وجود هر گونه قطعه ی متحرکی در آن ، می توان گفت که این نوع درایو تقریبا بدون صدا عمل می کند و همین ویژگی منجر به استفاده ی لپ تاپ های امروزی از درایو SSD به جای درایو HDD شده است . همچنین از نظر مقیاس سرعت ، این دو نوع درایور ، SSD از سرعت بیشتر و میزان مصرف انرژی کم تری برخوردار است . از دیگر مزایای درایو های حالت جامد ، می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد :
مقاوم بودن در برابر ضربات تا حدودی بیشتر از هارد دیسک های HDD
سرعت بالای خواندن و نوشتن
مصرف کمتر انرژی
تقریبا بدون سر و صدا
عدم نیاز حافظههای SSD دیفراگمنت (Defragment)
مقاوم در برابر شوک و ویبره برخلاف هارد دیسکها
عدم تولید گرمای بیش از حد
وجود چنین ویژگی هایی منجر به ارجعیت درایو های جامد و برتری آن نسبت به هارد دیسک های HDD شده است و همین امر باعث استفاده ی حافظه های SSD به جای HDD شده است .
بيشتر بدانيد : همه چیز درباره هارد دیسک HDD

معایب درایو حالت جامد
نکته ی مهمی که شایان ذکر است و باید بدان توجه کرد ، این است که هرآنچه که از مزایا و ویژگی های مثبت برخوردار است ، دارای معایب و ویژگی های نامطلوبی نیز می باشد که نباید از آن غافل شد . درایوهای حالت جامد نیز ازین قضیه مصون نیستند :
قیمت تمام شده این نوع حافظهها در مقایسه با هارد دیسک ها بسیار متفاوت و بیشتر است . به همین منظور تعدادی از کاربران هارد دیسکها را به SSD ها ترجیح میدهند .
سلولها طول عمری دارند که با هر بار “نوشته شدن” کاهش می یابد . (البته این مورد جزو معایب همه قطعات الکتریکی است) سلولهای درایوهایی که از تکنولوژی SLC استفاده میکنند ، معمولاً از قابلیت نوشته شدن از ۵۰ هزار بار تا ۱۰۰ هزار بار برخوردار هستند اما سلولهای موجود در درایوهایی که از استاندارد MLC استفاده میکنند ، میتوانند بین ۳ هزار تا ۵ هزار بار نوشته شوند . البته این مورد توسط کنترلر (Controller) مدیریت میشود و در این حالت درایو حالت جامد می تواند با این محدودیت طی سالهای زیادی در حالت عادی به عملکرد خود ادامه دهد .
بيشتر بدانيد : تعمیرات هارد دیسک
امیدواریم که از مطالعه مطلب درایو حالت جامد SSD چیست ، استفاده ی لازم و لذت کافی را برده باشید . کانون آلفا با نهایت توان و به کارگیری تلاش هرچه بیشتر خود و همکاری مهندسین فعال در این مجموعه ، آماده ی ارائه ی بهترین خدمات ، با بالاترین کیفیت و به بروزترین دانش تنها در جهت رضایت شما عزیزان گام بر میدارند زیرا هدف آلفا ، جلب رضایت شماست ، کافیست اعتماد کنید …
کم شدن سرعت هارد
چگونگی ریکاوری اطلاعات دوربین فیلمبرداری
صدای ناهنجار هارد دیسک
کند شدن هارد اکسترنال وسترن wd