با فشردن کلیک روبرو میتوانید ضمن کسب اطلاع دقیق در مورد مشکل هاردتان و روش های برطرف کردن آن مشکلات ، از هزینه های تعمیرات هارد ، ریکاوری اطلاعات هارد و جراحی هارد به طور دقیق اطلاع کسب کنید

چه نوع هارد دیسکی را بخریم

راهنمای خرید هارد دیسک

راهنمای خرید هارد دیسک

هارد دیسک چیست؟

دیسک سخت ، وسیله ای است با یک یا چند صفحه که در جهت ضبط داده ها به طور مغناطیسی بر روی آن توسط موادی تحت پوشش قرارگرفته شده است . این وسیله ی پرکاربرد ، حاوی هدهای خواندن / نوشتن ، ساز و کار تعیین محل هد و موتوری می باشد که برای حفظ آن از آلودگی های خارجی ، درون محفظه ای جای داده شده اند که برای حرکت و چرخش نیازمند سرعت بسیار بالایی می باشند . هارد دیسک به عنوان یکی از حساس ترین قطعات کامپیوتر تمامی اطلاعات مهم و حائز اهمیت از جمله سیستم عامل – فایل های شخصی – برنامه ها و دیگر اطلاعات را در خود جای می دهد که وظیفه ی اصلی آن حفظ دائمی این اطلاعات می باشد . هارد دیسک ها دارای دو نوع هستند .

بیشتر بدانید : تاریخچه هارد دیسک 

۱. هارد دیسک IDE Hard Disk

هارد دیسک های IDE  با کابل های 40-80 سیم و کانکتورهای پهن شناخته می شوند . این نوع حافظه که سال های زیادی به عنوان پرمصرف ترین نوع در بین کاربران مورد استفاده قرار می گرفته است ، امروزه به دلیل شکست خوردن در رقابت سرعت ، از بازار کنار گذاشته شده است . IDE مخفف عبارت Integrated Drive Electronics است و اشاره به سبک انتقال اطلاعات از طریق کابل و رابط آن دارد .

۲. هارد دیسک SATA Hard Disk

این نوع هارد دیسک از سیستم انتقال اطلاعات سری استفاده می کند . رابط های هارد ساتا برای اتصال درایوهای نوری و حافظه ها و انتقال اطلاعات بین آنها کاملا مناسب است . این رابط سریع تر و بهتر از نوع موازی یا همان ATA  است.

معیارهای مهم در خرید هارد دیسک

امکان دارد خرید هارد اینترنال (Internal HDD) ازنظر بعضی افراد بسیار کار مشکل و تخصصی باشد . ضمن اینکه  مطعل نبودن از معیارهای مهمی است که در هنگام خرید هارد باید به آن‌ها توجه کنید . در این مقاله سعی داریم شمارا با این معیار های مهم و کاربردی اشنا کنیم .

 نوع و ابعاد هارد

هارد دیسک‌ها در انواع مختلف اندازه‌ها روانه بازار می شوند که ممکن است از نظر مصرف انرژی ، حافظه کش و … متفاوت باشند . اولین عاملی که باید در هنگام خرید هارد به آن دقت کنید ، نوع و اندازه آن است که در ادامه ی مطلب ، شما را با انواع مختلف آن آشنا می کنیم .

۳.۵ اینچی

این هارد دیسک‌ها در بیشتر مواقع در کامپیوترهای شخصی دسکتاپ (Desktop PC) استفاده می‌شوند . این هارد ها ، همان هاردهایی هستند که در داخل کیس‌ها استفاده می‌کنیم که به طور عمده  از نوع ۳.۵ اینچی هستند . طول این هاردها ۱۴۶ میلیمتر ، عرض آن ها ۱۰۱.۶ میلیمتر و ارتفاعشان در دو اندازه ۱۹ یا ۲۵.۴ میلیمتری می باشند . اگر به دنبال هاردی برای کامپیوتر رومیزی خود هستید ، می توانید ازهارد نوع ۲.۵ اینچی نیز استفاده کنید ، اما بهتر است که نوع ۳.۵ اینچی این هاردها را مورد استفاده قرار دهید .

۲.۵ اینچی

از این نوع هارد دیسک‌ها اغلب در لپ تاپ‌ها و نوت بوک‌ها استفاده می‌شود . پس در نتیجه اگر قصد تغییر ، ارتقاء و به روزرسانی هارد لپتاپ را داشته باشید، بهتر است نوع ۲.۵ اینچی را انتخاب کنید . این هارد ها با طول ۱۰۰ میلیمتر ، عرض ۶۹.۸۵ میلیمتر و ارتفاع در شش اندازه ۵ یا ۷ یا ۹.۵ یا ۱۲.۵ یا ۱۵ یا ۱۹ میلیمتری در بازار موجود می باشند . بهتر است به ادامه مطلب راهنمای خرید هارد دیسک توجه فرمایید .

بیشتر بدانید : هارد دیسک های اینترنال

هارد دیسک و انواع آن

ظرفیت هارد

همه هارد دیسک‌ها دارای یک ظرفیت مشخص و واحد مخصوص به خود هستند ؛ که این مقدار حافظه از چند مگابایت شروع می شود و تا چند صد گیگابایت و حتی چند ترابایت نیز قابل دسترس هستند . ظرفیت هاردی که قصد خرید آن را دارید به خود شما و نیازتان برای استفاده از ظرفیت آن بستگی دارد . در اکثر مواقع یک هارد با حجم ۱ ترابایت قابلیت آن را دارد که نیاز کاربران عادی را تا حد زیادی برطرف ‌کند . اگر قرار نیست فایل‌های زیادی را بر روی هارد نگه دارید ، حجم ۱ ترابایت می‌تواند برای شما مناسب باشد . یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده سرعت خواندن / نوشتن هارد دیسک ، سرعت چرخش صفحات درون آن است. سرعت آن بر اساس تعداد چرخش در دقیقه مشخص می‌شود . هرچه سرعت چرخش هارد بیشتر باشد ، تاخیر دسترسی به داده‌ها نیز کمتر می‌شود چون چرخیدن صفحات است که سکتور داده‌ها را زیر هد خواندن/نوشتن قرار می‌دهد . سرعت چرخش هاردهای عادی از ۴۸۰۰rpm گرفته تا ۱۵۰۰۰rpm است. در بازار معمولاً انواع ان ۵۴۰۰rpm و ۷۲۰۰rpm یافت می‌شود .

بیشتر بدانید : بازیابی اطلاعات هارد دیسک

رابط یا درگاه هارد

رابط یا درگاه هارد دیسک بخشی از هارد است که با استفاده از کابل مخصوصی ، هارد را به مادربورد متصل می کند  و امکان خواندن اطلاعات از روی هارد یا نوشتن اطلاعات بر روی آن را به کاربر می‌دهد . انواع رایج رابط ‌های هارد دیسک عبارت اند از :

SATA

SATA مخفف Serial ATA می باشد و درگاهی به حساب می آید که اطلاعات به صورت سریال منتقل می‌شوند . حداکثر سرعت انتقال  رابط ساتا برابر ۱۵۰ مگابایت در هر ثانیه است . اگر مادربورد شما رابط ساتا داشته باشد ، توجه داشته باشید که باید هاردی با همین رابط را خریداری کنید .

IDE  یا ATA یا PATA

نام‌هایی مثل IDE و ATA و PATA اغلب به رابطی قدیمی مربوط می شوند که نحوه انتفال داده در آن به صورت موازی می باشد . البته لازم به ذکر است که استفاده از لفظ و کلمه  PATA یا ATA برای این رابط درست ترین  مورد است . حداکثر سرعت انتقال رابط پاتا یا آی‌دی‌ای یا آتا با توجه به نسل‌های مختلف آن از ۸.۳ مگابایت در هر ثانیه است. اگر مادربورد شما رابط SATA نداشته باشد و جایگزین  آن رابط IDE/ATA/PATA داشته باشد ، باید هاردی دارای این رابط را خریداری کنید .

نکات طلایی

۱. میزان مصرف انرژی هارد حتماً به اندازه‌ای باشد که منبع تغذیه کامپیوتر یا لپ تاپ بتواند آن را تامین کند .

۲. هاردی که خریداری می کنید بهتر است از قابلیت S.M.A.R.T پشتیبانی کند تا اشکال یابی هارد در آینده  برای شما ساده تر شود .

۳. هارد شرکت‌های مختلف درصد خرابی متفاوتی نسبت به شرکت‌های دیگر دارند که به HDD Failure Rate  نیز معروف است . با توجه به آمار هارد های شرکت Toshiba و Seagate در مقایسه با Western digital و HGST درصد خرابی نسبتا بالای دارند . پس از این دو هارد  وسترن دیجیتال و در اخر هم اچ‌ جی‌ اس ‌تی قرار دارد .

۴. هارد درایوها یک حافظه به نام کش داخلی  یا همان بافر را نیز دارا هستند که به عنوان یک حافظه موقت بین صفحات هارد دیسک و کامپیوتر عمل می‌کنند . داده‌ها ابتدا در حافظه بافر یا کش ذخیره می‌شوند سپس در محل دیگری در کامپیوتر فرستاده می‌شوند . در این هنگام ، سرعت خواندن / نوشتن هدها در بالاترین سرعت خواهد بود . کش هارد دیسک‌ها بین ۸ تا ۱۲۸ گیگ و کش درایوهای حالت جامد تا ۱ گیگابایت نیز است . با این که کش جزو آخرین معیارهاست و تفاوت ناچیزی در سرعت خواهد داشت ، اما باید به این نکته نیز در خریداری هارد توجه داشت .

کانون تخصصی آلفا و تیم مهندسی فعال در این مجموعه ، تنها در جهت خدمات رسانی و جلب رضایت و شما عزیزان گام برمی دارد و در صدد رفع مشکلات شما کاربران گرامی در این عرصه در تلاش است . فقط اعتماد کنید ، هدف آلفا تنها جلب رضایت شما عزیزان است …

بیشتر بدانید

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها