با فشردن کلیک روبرو میتوانید ضمن کسب اطلاع دقیق در مورد مشکل هاردتان و روش های برطرف کردن آن مشکلات ، از هزینه های تعمیرات هارد ، ریکاوری اطلاعات هارد و جراحی هارد به طور دقیق اطلاع کسب کنید


معرفی انواع حافظه ذخیره سازی

پیشرفت تکنولوژی و دنیای امروز منجر به افزایش اطلاعات نیز شده است . نگهداری و حفاظت از اطلاعات و داده ها آن هم به مدت طولانی از مسائل با اهمیت انسان می باشد و هر روزه تحقیق ، اختراعات جدید و روش های نوینی برای نگهداری از اطلاعات به وجود می آید .

همان طور که می دانید کامپیوتر ها نقش ویژه ای را در زندگی بشر دارند که می توان بسیاری از اطلاعات خود را درحافظه های ذخیره سازی و کامپیوتر ها نگهداری نمود ؛ بنابراین آشنایی با انواع حافظه های ذخیره سازی امری مهم می باشد که در مقاله معرفی انواع حافظه های ذخیره سازی ، انواع حافظه های ذخیره سازی را به شما کاربران عزیز معرفی می کنیم .

حافظه ذخیره سازی

هر قطعه یا وسیله ای که توانایی حفظ اطلاعات را داشته و آن ها را درهر زمان که بخواهیم به سرعت در اختیار ما قرار دهد ، حافظه ذخیره سازی نام دارد . حافظه های ذخیره سازی دارای انواع مختلفی نظیر هارد SSD ، HDD  ، حافظه های کامپیوتری و فضای ابری هستند .

با پیشرفت تکنولوژی ، ذخیره سازی اطلاعات شکل نوین تری را به خود گرفته است به طوری که می توانید برای ذخیره سازی اطلاعات از فضای ذخیره سازی ابری استفاده نمایید . از فضا های ذخیره سازی ابری می توان به I cloud ، google drive و one drive اشاره نمود .

وجود این فضاهای ذخیره سازی ابری به کاربر ، این امکان را می دهد که در هر موقعیتی ، تنها با وارد شدن به حساب کاربری خود به اطلاعات مورد نیاز دسترسی پیدا کند . توجه داشته باشید که هر کدام از این فضاهای ابری مختص به یک کمپانی می باشند و کارایی مخصوص به خود را دارند .

به عنوان مثال  icloud مخصوص شرکت اپل است که می توانید موسیقی ، یادداشت و فایل های خود را تا حجم 5 گیگابایت در آن ذخیره کنید . همچنین google drive که مختص به شرکت گوگل است ؛ دارای فضایی به حجم 15 گیگابایت است و می توانید عکس ها ، فیلم ها ، موسیقی و … را در آن ذخیره کنید .

بيشتر بدانيد : فضاهای ذخیره سازی ابری

حافظه های کامپیوتری

کامپیوتر ها و لپ تاپ ها نقش بسیار مهمی را در زندگی ما دارند و وجود نقص یا ایراد در آن ها منجر به ایجاد اخلال در زندگی روزمره انسان می شود . یکی از ویژگی های مهم کامپیوتر، وجود فضای ذخیره سازی در آن است که می تواند حجم زیادی از اطلاعات را در خود ذخیره نماید .

به طور کلی همه کامپیوترها دارای حافظه ذخیره سازی مخصوص به خود می باشند تا تمامی اطلاعات اعمم از تصاویر، فیلم ها ، بازی ها و… را در خود به مدت طولانی ، ذخیره کنند . حافظه ذخیره سازی کامپیوترها به دو دسته حافظه اصلی و جانبی تقسیم می شوند که وظیفه حفظ و نگهداری از اطلاعات و داده ها را بر عهده دارند .


حافظه های اصلی کامپیوتر

حافظه اصلی ، بخشی از کامپیوتر است که وظیفه ذخیره سازی نرم افزار سیستم عامل ، برنامه های نرم افزاری و سایر اطلاعات برای واحد پردازش مرکزی cpu را برعهده دارد . این بخش با نام های حافظه اولیه و یا حافظه درونی نیز شناخته می شود .

حافظه اصلی  دارای دو بخش ، رم ( RAM ) و رام ( ROM) است . محل قرار گیری این حافظه ها در نزدیکی CPU  و روی مادربرد است . شایان ذکر است که سرعت دستیابی به اطلاعاتی که در حافظه اصلی کامپیوتر قرار دارند نسبت به حافظه خارجی بیشتر است .

بهتر است تا انتهای مقاله معرفی انواع حافظه های ذخیره سازی با ما همراه باشید .

رم RAM

رم یکی از حافظه های ذخیره سازی موقت می باشد و از سرعت بسیار بالایی برخوردار است . رم ها دارای حجم های متفاوتی نظیر 4 ، 8 ، 16، 32 و 64 گیگابایتی هستند و از هر کدام در دستگاه های مخصوص به خود استفاده می شود زیرا رم مورد نیاز لپ تاپ ، تبلت و سایر دستگاه ها با یک دیگر متفاوت است .

یکی از ویژگی های مثبت و با اهمیت رم ، سرعت بالای آن در خواندن اطلاعات می باشد ؛ شایان ذکر است که رم از دسته حافظه های نامانا  ( Volatile ) است و با قطع جریان برق یا قطع انرژی ، اطلاعات آن حذف می گردد . رم ها در دو نوع دی رم ( DRAM)  و اس رم ( SRAM ) موجود می باشند .

بيشتر بدانيد : معرفی انواع رم لپ تاپ

DRAM

دی رم یا رم دینامیکی از متداول ترین رم های استفاده شده در کامپیوتر می باشد . قدیمی ترین نوع آن SDR DRAM  است . امروزه از نوعی رم دیگر به نام  DDR در کامپیوتر ها استفاده می شود که نسبت به SDR  پیشرفته تر و پر سرعت تر می باشد .

ورژن های جدید   DDR نظیر DDR2  ، DDR3 و DDR4 دارای کارایی ، اجرا و انرژی بیشتر و بهتری نسبت به نوع اولیه DDR  می باشند . قابل توجه است که هر کدام از این ورژن ها با یک دیگر ناسازگار هستند و نمی توان از ترکیب دو نوع DDR  در سیستم یک کامپیوتر استفاده نمود .

SRAM

دومین نوع رم در کامپیوتر که یکی از متداول ترین حافظه های تعبیه شده در دستگاه های مختلف می باشد SRAM نام دارد. SRAM  مخفف Static Random Access Memory است و به معنای حافظه دسترسی تصادفی استاتیک می باشد .

SRAM که نوعی رم استاتیکی و خاص است که از رم های DDR  سرعت بیشتری دارد . این رم ها دارای قیمت بالاتر و اندازه بزرگتری نسبت به رم های دینامیکی هستند . همچنین از این رم به دلیل سرعت بالایی که دارد در ساخت حافظه CATCH کامپیوتر استفاده می شود .

ROM

رام یک نوع حافظه ذخیره سازی نامانا است که با قطع برق و انرژی ، هیچکدام از اطلاعات آن حذف نمی شوند ؛ به همین دلیل به آن حافظه غیر فرار نیز می گویند . محل قرار گیری آن در نزدیکی CPU بر روی مادربرد است .

ROM  مخفف read only memory ( حافظه فقط خواندنی) است . به این معنا که کاربر امکان تغییر ، پاکسازی یا حذف هیچکدام از اطلاعات آن را ندارد اما رام برخلاف رم قابلیت برنامه نویسی مجدد را دارد. EPROM  ، EEPROM وPROM انواع مختلف رام می باشند که در ادامه برخی  از آن ها را معرفی می نماییم .

EPROM

(EPROM ( Erasable Programmable Read Only Memory نوعی از رام می باشد که کاربر می تواند با استفاده از برنامه ROM PROGRAMER  یا BURNER  اطلاعات و داده های آن را پاک نموده و اطلاعاتی جدید به آن بدهد .

EPROM به اشعه فرابنفش ( پرتو UV ) حساس می باشد و برخورد این اشعه با آن موجب پاک سازی اطلاعات آن می گردد به همین علت این تراشه توسط یک پوشش که از برخورد اشعه فرابنفش با آن خودداری می کند  ، محافظت می شود و برای برنامه ریزی مجدد باید این پوشش را برداشته و پرتو فرابنفش را به آن تاباند .

EEPROM

EEPROM ورژن پیشرفته EPROM   می باشد که مهم ترین مزیت آن نسبت به ایپرام عدم نیاز به پرتو فرابنفش برای پاک کردن اطلاعات آن می باشد و برای پاک کردن اطلاعات از روی رام EEPROM به جای استفاده از اشعه UV  ، می توان از جریان الکتریکی استفاده نمود  .

BIOS   و فلش مموری ها از انواع EEPROM می باشند . شایان ذکر است که به دلیل آسان بودن کار با EEPROM ، این حافظه جایگزین EPROM  و PROM  شده است و کمتر کسی دیگر از آن دو رام دیگر استفاده می نمایند .


حافظه جانبی

حافظه ثانویه یا حافظه خارجی از دیگر نام های این حافظه می باشند که از آن برای نگهداری طولانی مدت ، آرشیو و بایگانی اطلاعات استفاده می شود . این حافظه ها دارای قیمت پایین تری نسبت به حافظه های اصلی می باشند اما همانطور که در قسمت پیشین ذکر شد ، سرعت انتقال اطلاعات آنها پایین تر است  .

هارد ها یکی از حافظه های ذخیره سازی جانبی می باشند که به طور کلی به دو دسته هارد اکسترنال و اینترنال ( داخلی و خارجی ) تقسیم می شوند . هارد های خارجی ( EXTERNAL ) از حافظه های ذخیره سازی جانبی می باشند و دارای انواع مختلفی هستند .

هارد SATA

هارد SATA  از سری هارد های خارجی است که در سال 2003 جایگزین هارد PATA  شده است و امروزه هارد SAS  نوعی پیشرفته از هارد SATA  می باشد . از ویژگی های هارد SATA  میتوان به هزینه کمتر ، سرعت بالا در انتقال داده ها و همچنین نیاز به کابلی با طول کوتاه اشاره نمود .

با پیشرفت تکنولوژی و افزایش روزمره نیاز ها به این دسته ازهارد دیسک ها ، سرعت انتقال داده های هارد SATA نیز بیشتر شده است به طوری که ورژن اولیه آن دارای سرعت 1.5G  بوده و سپس به سرعت 3G  و در نهایت به 6G ارتقا پیدا می کند .

هارد SSD

SSD یا همان Soild State drive هاردی است که در ساختار آن هیچ گونه قسمت متحرکی وجود ندارد و بدون استفاده از برق اطلاعات را بر روی خود ذخیره می کند و نحوه ذخیره ساری اطلاعات و عملکرد آن مانند فلش می باشد . حافظه SSD در سه نوع استاندارد ، M.SATA  و M.2 ساخته می شود .

تمامی سه نوع  حافظه SSD تولید شده دارای عملکرد یکسانی هستند و تنها تفاوت آن ها در شکل ظاهری ، ابعاد و میزان حجم از اطلاعاتی که ذخیره می کنند ، می باشد . به عنوان مثال از M.2  در تبلت ها که فضای محدود تری را دارند ، استفاده می شود .

حافظه های SSD دارای سرعت بالاتر ، مقاومت بیشتر در برابر ضربه و لرزش ، مصرف برق کمتر و عملکرد بی صداتری در مقایسه با دیگر هارد ها می باشند . از معایب این نوع حافظه می توان به قیمت بالاتری که نسبت به دیگر هارد ها دارد اشاره نمود .

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه هارد دیسک های ssd اینجا کلیک کنید .

هارد HDD

Hard Disk Drive یا همان HDD از قدیمی ترین نوع هارد می باشد که توانایی ذخیره حجم زیادی از اطلاعات را بر روی خود دارد . این هارد دارای یک دیسک حلقه به نام پلتر است که اطلاعات و داده ها بر روی پلتر ذخیره می گردد . این پلتر با سرعت 7200 دور در دقیقه می چرخد .

در هنگام عملکرد پلتر ، چرخش به وجود آمده منجر به تولید صدا می گردد که می تواند تاحدودی آزار دهنده باشد ؛ همچنین این حرکت دورانی مصرف برق را بالا برده و گرمای زیادی را تولید می کند که منجربه گرم شدن هارد دیسک می شود .

بيشتر بدانيد : همه چیز درباره هارد HDD

حافظه فلش (Flash memory )

یکی از اساسی ترین و رایج ترین حافظه های ذخیره سازی ، فلش مموری ها می باشند که طرز استفاده از آنها آسان بوده و به راحتی قابل حمل هستند . این نوع حافظه ها توسط پورت USB به کامپیوتر و سایر لوازم الکترونیکی متصل می شوند و اطلاعات را منتقل می کنند .

یکی دیگر از ویژگی های مثبت فلش مموری ها ابعاد کوچک آن ها می باشد که حمل و نقل این نوع حافظه ها را بسیار آسان نموده است همچنین تنوع آن ها در رنگ و ابعاد و حجم بسیار است . به طور معمول حجم فلش مموری ها  8G ، 16G ، 24G و 32G می باشد البته فلش هایی با حجم بیشتر نیز موجود هستند .

بيشتر بدانيد : بازیابی اطلاعات حافظه فلش

امیدواریم از مقاله معرفی انواع حافظه های ذخیره سازی نهایت استفاده رابرده باشید .

پیشنهاد کانون آلفا به شما عزیزان ، توجه به نکات و ویژگی های ذکر شده هر کدام از انواع مختلف هارد ها می باشد تا با شناسایی دقیق آنها ، بهترین هارد را انتخاب نمایید . هدف ما جلب رضایت شماست . کافیست اعتماد کنید …

بیشتر بدانید

3.3 3 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها